zensky-magazin.sk
Pridať do: Obľúbených, Zoznamu, Facebooku, RSS

Zdravie »

7.2.2017 - Tuesday

Aj keď väčšina ľudí jakživ o tomto bambuckom masle nepočula, horúca novinka to nie je. Od pradávna sa v rovníkovej Afrike maslo používalo ako balzam na menšie popáleniny, pri reumatických ťažkostiach, bolestiach svalov ale aj …

Čítať celý článok »
Zdravie

Zdravie je to jediné čo máme, poďme sa o neho starať.

RECEPTY

Pochutnajte si na slovenskej, ale aj medzinárodnej kuchyni

VIP

Novinky a zaujímavosti zo sveta celebrít a šoubiznisu

Lifestyle

Novinky zo sveta životného štýlu

Fashion

Svet módy je plný zvratov, poďme sa na neho pozrieť bližšie

Home » losos, RECEPTY, Zdravie

Škola varenia s Petrom Kulhánym

Článok napísal dňa 23.2.2012 - ThursdayŽiadny komentár

Tridsiaty január sa stal dňom Školy varenia a reštaurácia Čierna ovca pod Harmaneckou jaskyňou sa premenila na miesto, kde Peter Kulhány čaroval s ingredienciami a návštevníkom ukázal, aké zázraky s nimi dokáže.

Šesťkilový losos a z neho predjedlá, polievky, tri hlavné jedlá a desať nasýtených krkov. To predvádzal šéfkuchár Peter Kulhány v deň, keď sa prišli do reštaurácie Čierna ovca priučiť niečomu z jeho kuchárskeho umenia všetci záujemcovia. Keďže sú školy varenia momentálne veľmi obľúbené rozhodli sa prevádzkovatelia v najlepšej reštaurácii v banskobystrickom kraji podľahnúť tomuto trendu. Účastníkom šéfkuchár ukazoval, aké špeciality sa z lososa dajú pripraviť, aké víno sa k nemu má podávať a tiež ako rozpoznať čerstvú rybu od tej „odstatej“. Celý prvý kurz sa niesol v znamení dobrej nálady, šikovných rúk, ako aj zážitkov pána Kulhányho a všetkých zúčastnených.

Podávalo sa biele víno Sauvingnon Blanc z Nového Zélandu z oblasti Marllborough, „žiaci“ sa učili ako sa ryba odkosťuje, porciuje. Pripravovali „tatarák“ z lososa na bagetkách s rukolovým pestom, pošírované steaky s ázijskými pohánkovými cestovinami i sprudka grilované kúsky s vínovým talianskym rizotom a špargľou. Majster kuchár ukazoval ako sa pripravuje pravé sushi. To sa podávalo s pálivým wasabi, marinovaným zázvorom a sójovou omáčkou. Aby bolo všetko košér, jedlo sa čínskymi paličkami. Varil sa aj rybí vývar, z ktorého vznikla vynikajúca lososová polievka á la capuccino. V tento deň prevládali rôzne chute, miešali sa syry s medom alebo figovou horčicou. Šéfkuchár predviedol aj perličku, a to sabráž na fľaši sektu, teda odseknutie hrdla šampanského.

Spokojnosť sa dostavila na obe strany a ďalšia Škola varenia je naplánovaná na 27. 2. 2012 zameraná na wellness kuchyňu, čím sú všetci záujemcovia vítaní. Naučte sa variť kvalitne a chutne. S Petrom Kulhánym.

autor: Andrea

Tags: , , ,

Nechaj komentár!

Pridajte svoj ​​komentár nižšie, alebo trackback z vašich vlastných stránok. Môžete si tiež Comments Feed RSS.

Držte sa témy. Žiadny spam.

Môžeš použiť tieto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Táto stránka podporuje Gravatar. Ak chcete získať svoj ​​vlastný celosvetovo uznávaný-avatar, zaregistrujte sa na Gravatar.