zensky-magazin.sk
Pridať do: Obľúbených, Zoznamu, Facebooku, RSS

Zdravie »

7.2.2017 - Tuesday

Aj keď väčšina ľudí jakživ o tomto bambuckom masle nepočula, horúca novinka to nie je. Od pradávna sa v rovníkovej Afrike maslo používalo ako balzam na menšie popáleniny, pri reumatických ťažkostiach, bolestiach svalov ale aj …

Čítať celý článok »
Zdravie

Zdravie je to jediné čo máme, poďme sa o neho starať.

RECEPTY

Pochutnajte si na slovenskej, ale aj medzinárodnej kuchyni

VIP

Novinky a zaujímavosti zo sveta celebrít a šoubiznisu

Lifestyle

Novinky zo sveta životného štýlu

Fashion

Svet módy je plný zvratov, poďme sa na neho pozrieť bližšie

Home » VIP

Slovenská somelierka pôsobiaca v Taliansku si pripísala ďalšie ocenenie

Článok napísal dňa 6.2.2012 - MondayŽiadny komentár

Pôsobí v kulinárskom raji, v zemi, kde vám dokážu pripraviť skutočný gastronomický orgazmus. Taliansko je krajina bohatá na dobré vína a rozličné chute. A práve tam rozbehla svoju kariéru uznávaná somelierka, expertka na vína, barmaid, enologická a gastronomická novinárka Eva Kottrová.

V poličke vyhradenej na ocenenia pribudlo ďalšie. Je ním Platinová Vidlička, ktorú získala na poslednej súťaži, ktorej sa zúčastnila, „FORCHETTA DI PLATINO“, kde bojovala s najnadanejšími profesionálnymi kuchármi. Doma má už cenu za shakerovanú kávu „Miglior Gusto 2010“ a „SHAKER D’ORO“ za korenený kávový kokteil v súťaži Barman.pro2011. Dvadsať členov poroty rozhodlo o tom, že si „Platinovú Vidličku“ odnesie práve ona.
Jedlo, ktorým všetkých oslnila nieslo názov „MITTELPALACINKA“, čim si chcela uctiť Habsburskú ríšu. Tá niekedy spájala Taliansko so Slovenskom. Porota bola zložená so slávnych gastronómov, majstrov somelierov, profesionálnych novinárov, enológov a šéfkuchárov talianskej televízie.
Menu „MITTELPALACINKY“ vyzeralo takto:
Placky usporiadané ako batôžky, obohatené so zvláštnym druhom parmského parmezánu  D.O.P., za studena lisovaným jemným extrapanenským olivovým olejom pochádzajúcim z provincie Marche a s drveným bielym korením, okrem iných surovín palacinkového cesta, ktorého receptúra komplexnej plnky je nasledujúca: prírodný sardínský ovčí syr a alpský tvaroh, lesné hríbiky, slovenský orechový likér, drvené biele korenie a jemne nastrúhaný muškátový oriešok, nasekaná voňavá pažítka, čerstvá sladká smotana a trocha z najkvalitnejšieho parmezánu sveta „Parmigiano delle Vacche Rosse“. Okrem toho spracovala aj ozdobu zo slávneho syra Bakonyi, ktorú opekala  ako chrumkavý košíček, do ktorého umiestnila pečiarkové hríbiky parené so svetovým unikátom –  serrungarinovým olivovým likérom, “Liquor d’Ulivi”, podľa receptu pochádzajúceho z Rímskej ríše.
Všetko to Eva podávala s vínom Chardonnay pochádzajúceho z regiónu Friuli-Venezia-Giulia. To dodalo jedlu ten správny šmrnc a honosnosť.

autor: Andrea

Tags:

Nechaj komentár!

Pridajte svoj ​​komentár nižšie, alebo trackback z vašich vlastných stránok. Môžete si tiež Comments Feed RSS.

Držte sa témy. Žiadny spam.

Môžeš použiť tieto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Táto stránka podporuje Gravatar. Ak chcete získať svoj ​​vlastný celosvetovo uznávaný-avatar, zaregistrujte sa na Gravatar.