Špagety a lá Milano
Suroviny:
1 balenie špagiet
4 kuracie prsia
40 dkg strúhaného syra
4 celé vajcia
20 dkg hladkej múky
1 štipka soli
1 štipka korenia
olej
Postup:
Do vriacej, osolenej a ľahko olejom pokvapkanej vody dáme variť špagety. Medzitým si nakrájame kuracie mäso na malé rezne.
Nastrúhame si syr a časť si necháme na posypanie. Väčšiu porciu syra zmiešame dohromady s vajcom, soľou a korením na riedke cestíčko.
Malé rezne najskôr všetky obalíme v hladkej múke. Potom postupne obaľujeme v syrovom cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji dozlata.
Uvarené Maggi Špagety scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme do väčšej misy. Postupne pridávame smažené kuracie kúsky a občas premiešame. Na každé smaženie – teda ďalšiu porciu používame nový olej. Olej vlejeme na špagety.
Pre zachovanie tepla pokrmu môžeme mať misu so špagetami a mäsom po dobu ďalšieho smaženia v rúre asi tak na 50 stupňov.
Podávame posypané syrom so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Ak máte neobvyklý recept, s ktorým by ste sa milé kuchárky podelili, pošlite nám ho na: redakcia@zensky-magazin.sk a my Vám ho radi uverejníme. Tešíme sa na Vaše dobrôtky 🙂
Tags: špagety milanske