Ruže z pece
Suroviny:
2 bravčové rezne
2 plátky tvrdého syra
2 červené papriky 2 natvrdo uvarené vajcia
olej
soľ
Postup:
Rezne si vyklepeme na tenké plátky. Na každý rezeň položíme plátok syra. Papriku zbavíme jadrovníka, vložíme do nej vajce uvarené natvrdo. Takto pripravenú papriku položíme na rezeň. Rezeň zviažeme do takzvaného mešca, vrch poriadne uviažeme niťami a posolíme. Prudko opečieme na oleji z každej strany. Podlejeme vodou a dáme zapiecť do rúry na 40 minút.
Upečené mešce, zbavíme nitiek, narežeme vrch do polovice. Vytvorí sa nám krásna farebná ruža. Vajíčko v strede môžeme prizdobiť petržlenovou vňaťou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Spríjemnite si varenie s novými, nápaditými a zábavnými receptami. Ak máte neobvyklý recept, s ktorým by ste sa milé kuchárky podelili, pošlite nám ho na: redakcia@zensky-magazin.sk a my Vám ho radi uverejníme. Tešíme sa na Vaše dobrôtky 🙂
Tags: recepty mäso ruže z pece