zensky-magazin.sk
Pridať do: Obľúbených, Zoznamu, Facebooku, RSS

Zdravie »

7.2.2017 - Tuesday

Aj keď väčšina ľudí jakživ o tomto bambuckom masle nepočula, horúca novinka to nie je. Od pradávna sa v rovníkovej Afrike maslo používalo ako balzam na menšie popáleniny, pri reumatických ťažkostiach, bolestiach svalov ale aj …

Čítať celý článok »
Zdravie

Zdravie je to jediné čo máme, poďme sa o neho starať.

RECEPTY

Pochutnajte si na slovenskej, ale aj medzinárodnej kuchyni

VIP

Novinky a zaujímavosti zo sveta celebrít a šoubiznisu

Lifestyle

Novinky zo sveta životného štýlu

Fashion

Svet módy je plný zvratov, poďme sa na neho pozrieť bližšie

Home » losos, RECEPTY

Recepty zo školy varenia

Článok napísal dňa 25.2.2012 - SaturdayŽiadny komentár

LOSOS

Sushi /maki/nigiri

1) Ryžu umyjete v studenej vode, tak aby po premytí ryže zostala číra voda.

2) Pridáte potrebné množstvo vody (asi 1,5 pohára vody na 1 pohár ryže) a dáte variť do hrnca, priveďte do varu po zovretí stíšte na minimum a pod pokrievkou varte pokiaľ sa voda takmer neodparí. Ryžu odstavte, vysypte do väčšej misy, prehrabte  a nechajte vychladnúť.

3) Zmiešajte ryžový ocot s cukrom, soľou, privediete do varu, ale nevaríte. Na 1 kg ryže potrebujete nálev z cca 1 dcl octu, 2 lyžičiek cukru a 1 lyžičky soli.

4) Do uvarenej ryže prilejete 2/3 pripraveného octového nálevu, a 1/3 použijete na namáčanie rúk. Takto pripravenú vychladenú ryžu nanášame v tenkej vrstve na nori riasy, pridáme tenkú vrstvu wasabi,  lososa alebo inú rybu, rôznu zeleninu, nakladanú reďkovku alebo zázvor ( sushi maki ). Pevne zrolujete na bambusovej podložke. Krájate na 5-6 rovnakých kúskov a podávate so sójovou omáčkou a wasabi.

Sushi nigiri – z ryže si pripravíme menšie valčeky alebo guľky, ktoré potrieme wasabi, zakryjeme plátkom čerstvej ryby, previažeme pažítkou alebo nori riasou.

 

Prajeme dobrú chuť!

Tags:

Nechaj komentár!

Pridajte svoj ​​komentár nižšie, alebo trackback z vašich vlastných stránok. Môžete si tiež Comments Feed RSS.

Držte sa témy. Žiadny spam.

Môžeš použiť tieto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Táto stránka podporuje Gravatar. Ak chcete získať svoj ​​vlastný celosvetovo uznávaný-avatar, zaregistrujte sa na Gravatar.