Články v kategórii losos
Losos parený so zemiakmi a zeleninou
Losos parený so zemiakmi a zeleninou 4 porcie
Zemiaky 0,5 kg
Mrkva 0,3
Cuketa 0,3
Losos 0,5
Soľ, korenie
Olivový olej 1 pol. lyžicu
Voda 0,1l
Postup:
Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky, poukladáme na spodok panvice, do ktorej sme naliali 1dcl vody a lyžicu oleja. …
Capuccino z lososa
Capuccino z lososa na 4 porcie
Vývar z kosti z lososa 1liter
Smotana na šľahanie 0,2
Biele víno 0,2
Maslo 0,1
Zemiaky 0,5
Rukola na dekoráciu
Soľ, korenie, muškátový oriešok
Postup:
Kosti z lososa si uvaríme približne 30 minút s pridaním koreňovej zeleniny, cibule. Precedíme a vo vývare uvaríme očistené …
Grilovaný losos na kokosovo zázvorových cestovinách
Grilovaný losos na kokosovo zázvorových cestovinách 5 porc.
Losos 1 kg
soľ
hrášok 0,3
cestoviny (pohánkové, alebo ryžové rezance) 0,5 kg
OMÁČKA:
kokosové mlieko 0,5
curry pasta 0,02
citrónová tráva 1ks
limetkové listy 3ks
zázvor 0,05
rybacia omáčka 0,05
chilli 0,02
solamyl 0,05
koriander vňať 0,02
Postup:
Filet lososa zbavíme …
Koláč z lososa
V našom netradičnom kuchtení pokračujeme a tentokrát sme si pre vás pripravili koláč
Koláč z lososa (quiche) 12ks / 1 pekáč
Lístkové cesto 0,2
Špenát 0,2
Losos 0,4
Syr 0,3
Smotana kyslá 0,3
Smotana 33% 0,3
Vajcia 4
Cesnak 1strúčik
Soľ, korenie, muškátový orech
Postup:
Smotanu, …
Tartar z lososa na bylinkovej bagete
V škole varenia s Petrom Kulhánym sme sa naučili pripravovať losos na rôzne spôsoby. Jeden zo zaujímavých receptov je aj tartar na bylinkovej bagete. Ak máte záujem ukuchtiť niečo netradičné, tak tu je recept.
Tartar z lososa …
Recepty zo školy varenia
LOSOS
Sushi /maki/nigiri
1) Ryžu umyjete v studenej vode, tak aby po premytí ryže zostala číra voda.
2) Pridáte potrebné množstvo vody (asi 1,5 pohára vody na 1 pohár ryže) a dáte variť do hrnca, priveďte do varu …
Škola varenia s Petrom Kulhánym

Tridsiaty január sa stal dňom Školy varenia a reštaurácia Čierna ovca pod Harmaneckou jaskyňou sa premenila na miesto, kde Peter Kulhány čaroval s ingredienciami a návštevníkom ukázal, aké zázraky s nimi dokáže.
Šesťkilový losos a z neho predjedlá, polievky, tri hlavné jedlá …